Tandverzorging

Een regelmatige controle van het gebit van uw huisdier is erg belangrijk. Tandplak kan het tandvlees irriteren, waardoor een tandvleesontsteking of gingivitis kan ontstaan. Dit herken je aan een rode tandvleesrand die makkelijk bloedt. Door de tanden van uw huisdier te poetsen met een zachte tandenborstel en speciale tandpasta, kan men de tandplak wegpoetsen en zo de tandvleesontsteking behandelen.

Als men echter niet tijdig ingrijpt, kan de gingivitis evolueren naar een periodontitis. Dit is een ontstekingsproces van de ondersteunende weefsels van de tand, zoals de tandkas, en veroorzaakt een slechte adem bij uw huisdier. Dit verreist een professionele tandreiniging en –behandeling om het proces stil te leggen. Vaak gaat het echter reeds gepaard met botafbraak van de tandkas , wat in ergere gevallen vaak leidt tot verlies van de tand.

Preventieve maatregelen en tandverzorging zoals de tanden poetsen, speciale voeding of kauwbenen kunnen de tandplak verminderen. Hierover kan u steeds meer informatie krijgen.